Her finn du nokre av tiltaka og tenestene som finnst for barn og unge i Høyanger kommune. For ein meir fullstendig liste, klikk sjå lista her.
SLT-koordinatoren har ansvaret for Samordning av lokale rus- og kriminalitetsførebyggande tiltak i kommunen. Koordinatoren er bindeleddet mellom kommunen og politiet, og har ansvaret for å halde oversikt over det førebyggande arbeidet i kommunen retta mot ungdom, rus og kriminalitet. SLT-koordinatoren kan kontaktast ved utfordringar i skule- og fritidsmiljø, fleire liknande saker i barneverntenesta, bekymringer for hatytringar eller ekstreme miljø, eller ved andre bekymringar eller problemstillinger.
Kontaktperson: Telefon nr.: 577 11 500 (rådhuset) e-post: kine.gunnarskog@hoyanger.kommune.no
På Helsestasjon for ungdom møter du helsepersonell som du kan snakka med om emne som opptek deg. Tilbodet er gratis for ungdom opp til 25 år. Det vil alltid vera jordmor/helsesøster og lege tilstades, i tillegg til psykolog eller psykisk helsearbeidar. HUSK: me har teieplikt!
Døme på emne som du kan ta opp:
- Spørsmål om kroppen
- Hudproblem
- Problem på skulen
- Du kjenner deg trist og einsam
- Parforhold
- Seksualitet generelt
- Homofili
- Rus og rusmisbruk
- Røyking
- Graviditet
- Menstruasjonen
- Slanking og etevanskar
- Psykiske vanskar
- Vonde opplevingar, til dømes seksuelt misbruk, vald/sjukdom i familien
Helsestasjonen kan m.a. hjelpa deg med:
- Reseptar og anna behandling for helseproblem
- Tilvisingar til andre instansar i helsevesenet
- Prevensjonsrettleiing og prevensjon
- Testing med tanke på kjønnssjukdomar
- Graviditetstest
Kontaktinfo Elisabeth Sæbø, leiande helsesjukepleiar. Tlf: 57 71 16 16/Mob: 992 19 314. e-post: elisabeth.saebo@hoyanger.kommune.no.
Opningstid Kvar onsdag mellom 14.30 og 16.30. Ungdomshelsestasjonen finn du på helsestasjonen i 3. etasje på Høyanger helsesenter. Du treng ikkje tinge time for å nytte helsestasjon for ungdom.
Vi som jobber på familievernkontoret er utdannet som psykologer, pedagoger og sosionomer med videreutdanning i familieterapi. Alle som jobber hos oss har taushetsplikt. Ventetid: Familievernkontoret har som mål å tilby meklingstime innen 3 uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker. I disse sakene vil par med barn blir prioritert.
Kontaktinfo Sunnhordland Interkommunale Barnevernteneste Postboks 326 5402 Stord Telefon: 53 49 66 00
Barnevernet sin vakttelefon 97 55 21 63 Open vekedagar (måndag-fredag) 08.00-14.00
Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 (gratis) Open når barnevernet sin vakttelefon er stengt, dvs. vekedagar 14.00 – 08.00 og 24 timar helger og helgedagar.
Høyanger Ungdomsklubb ligg på siden av Rådhuset i sentrum av Høyanger. Her er det ope fast tre dagar i veka. Klubben har biljard- og airhockeybord, to tv’ar med Playstation 3 og 4, og mykje anna moro å finne på.
I tillegg til ordinær opningtid, er det og eigne arrangement i klubben med jamne mellomrom. Døme på dette er Dark&Loud (diskotek) og Halloweenfest.
Skolehelsetenesta
• Helseopplysning, undervisning, rådgivning og veiledning – individuelt og i gruppe
• Vaksinasjon
• Samarbeid med foreldre, skolen og andre aktuelle instanser
• Miljørettede tiltak
•” Åpen dør” – være tilgjengelig for elevene
• Tverrfaglig samarbeid, individuell plan og ansvarsgrupper
Helsesjukepleiartenesta er ein del av kommunens lovbestemte helseteneste som dekker behovet for sjukepleieteneter i forbindelse med helsefremmande og forebyggande arbeid. Spesielt vektlegges opplysande, veiledande og rådgivande virksomheit innanfor nasjonale innsatsområder.
Veiledning, rådgivning og helseopplysning i forhold til innsatsområdene:
• Ungdom, samliv og seksualitet
• Livsstil og helse (Tobakk og rusmidler, ernæring, aktivitet, søvn)
• Psykisk helse
• Somatisk helse
• Ungdom med spesielle behov